Home // Erasmus Helsinki 2007 // Algemeen // Hondenweer

Hondenweer

Ik dacht al dat ik het niet meer zou moeten meemaken… maar het was te schoon om waar te zijn. Dees weekend een finse winterprik te verduren gekregen!

Het begon de zaterdag met gewoon veel regen en daarna smeltende sneeuw en wat later echte sneew.Vermits dat dat niet bepaald het weer is om naar Helsinki zelf af te zakken heeft Idan dan maar een paar gasten uitgenodigd en ee paar turkse zoetigheden klaar gemaakt samen met 2 andere turken wiens naam ik niet durf proberen te spellen…
Rond een uur of 7 kwamen de meeste toe en een mexicaanse had haar gitaar mee. Er waren er wel maar 3 die deftig met een gitaar overweg konde maar dat gaf toch een mooie mix van Mexicaanse, Turkse en Franse muziek. Ik denk dat we met nen man of 10 – vooral turken en duitsers – een paar uur hebben zitten socializen. Ik kende er nog geen ene van: allemaal gasten van deTechnische Universiteit Helsinki.
(Fotos volge als ik 1 van die gaste met ne camera te pakken krijg…)

Zondag begon stralend, dus met maar te voet naar ‘t sports center op zo ‘n 35 minuten wandelen gegaan om al de extra kilos turkse zoetigheden er weer af te zwemmen.
Maar in ‘t vervolg moet ik toch wel ne keer ‘t weerbericht gaan lezen… toen ik zo ‘n 3 uur en 6700 meter later terug wou was er ne ware sneeuwstorm aan de gang. Toendat ik er toekwam was bijna alles weggesmolten, maar toen da ‘k terug buitenkwam was het precies weer putje winter. Het was nog wel 0°C warm, maar met een licht briesje gaf dat toh wel een gevoelstemperatuur van al rap -10°C en minder… Op zo een moment wilt een mens toch ook wel effe in Spanje zitten… maar dat gaat ook rap over!

Zondagavond is hier nooit echt veel te doen omdat het openbaar vervoer dan stopt tot maandag morgen dus heb ik maar den tijd genomen om een deftige maaltijd van bij ons te maken. Op goed gevoel spinaziepurree ineen geflanst en ik ben dan wel genen chef kok, maar ‘t is beter dan het meeste fins eten. Chirac had zeker niet helemaal ongelijk toen hij de finse keuken de slechtste van Europa noemde -hangt er natuurlijk vanaf hoeveel dat ge ervoor wilt betalen. Voor mij geen probleem, nu denken mijn kotgenoten da ‘k ne chef kok zijn 😀

Posted in Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin