Balen!

‘t is toch wel balen zenne… dan zijt ge bezig nen installatiemanual voor Debian Sarge te schrijven en dan brengen die klojos – voor den eerste keer in 2 jaar note bene – een nieuwe versie uit… Debian 4.0 codenaam ‘Etch’.

Nu ja, geen keus, het moet een tijdje up-to-date zijn dus kan het gaan herschrijven voor Etch. Voordeel is wel dat er nen deftige grafische installer is die screenshots ondersteund. Ik dacht ook dat ik delen zoals nen eigen kernel compileren wel achterwege zou kunnen laten, maar aangezien de kernel van de eerste release van debian per ongeluk met een experimenteel stuk code gecompileerd is – een stukje dat het niet altijd leuk vind als er 2 of meernetwerkkaarten zijn – is mijn geluk toch maar van korte duur…

Nu ja het kan erger… ik vermoed dat ik tegen eind volgende week een werkende linux cluster – met installatiemanual (doe ik gelijktijdig om niets te vergeten) – moet hebben. Dan moet ik wel natuurlijk nog scriptjes schrijven, een webbased management panel installeren, en waarschijnlijk nog één zelf schrijven voor de cluster in zijn geheel.

Voor de rest niet al te veel speciaals over te zeggen, behalve dan dat diene proxy server waardat die klojos van de netwerkdienst mij hier achter hebben gezet de nagel aan mijn doodskist is. Dat ding werk maar niet mee… kan niet ssh’en naar buiten, SVN geraakt er niet door en zo nu en dan – dagelijks.. – geeft dat ding er effe de brui aan…
Moraal van het verhaal: als ge op ‘t KaHo nog ne keer op de netwerkdienst wilt vloeken omdat er effe iets niet werkt… bedenkt dat het véél erger kan 🙄

Posted in De Stage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin