Home // Erasmus Helsinki 2007 // Algemeen // Het leven in Helsinki…

Het leven in Helsinki…

… zoveel meer te doen dan thuis 😀

Maar dat zal al wel duidelijk geworden zijn aan den tijd die ik in mijn weblog steek zeker 🙄
Anyways… ‘t is ver een maand geleden dus ‘k zal maar bij de belangrijkste puntjes blijven…

Zoveel finnen ken ik hier eigenlijk nog altijd niet, de meeste zijn erasmus studenten of “buitenlanders” die hier werken. Derzitten grieken bij, italianen, een Oekraïense, paar amerikanen maar vooral spanjaarden, duitsers, fransen en natuurlijk kan ook erasmus niet zonder de hollanders… De meeste leren kennen via een clubje dat weekelijks dinsdagavond samenkomt in Bakers.. vooral buitenlanders en ‘internationally-minded fins’. ‘t success ervan ligt wel vooral aan de champagne voor 1€ per glas.. naar finse normen is dat dus zo goed als gratis. Erna met de harde kern nog om ne pizza en dan terug naar huis zwalpen… 🙂

Woensdagavond voetbal… maar dat is niet bepaald voor mij weggelegd, dus da durf ik nogal ne keer brossen. Den eerste keer da ‘k eraan mee deed – den eerste keer in 3 jaar waarschijnlijk – was ik gebroken voor de volgende 3 dagen. Na de voetbal is er soms ne wel een soort ‘bierfest’ bij nen duitser een paar verdiepen boven mij. Is wel ne keer een ontdekking… bieren uit gans europa; een aangename afwisseling voor de finse – da zijn nu niet bepaald hoogvliegers – maar de belgische zijnn toch nog de beste. Zelf den duitser had vooral belgische bieren liggen (oa een deftige voorraad Chimay).

Dan is vrijdag er de meestal nog een soort kookavond – laatste keer was het lasaigne (volledig zelfgemaakt). Ik had er een appeltaart voor gemaakt, maar vermits al die ingredienten hier een beetje anders zijn is het niet helemaal volgens plan gelopen. Ik had namelijk geen zelfrijzende bloem gevonden en had dus maar gewone gebruikt samen met bakpoeder (of toch wat ik dacht wat pakpoeder was)… wel ze rees dus bijna niet, dus he was een dunne en zware taart maar de smaak was gelukkig wel oké. ‘k ben nog altijd niet zeker waarom.. misschien dat de hoeveelheid bakpoeder hier anders is as thuis… zal ‘t nog ne keer proberen met meer en hopen dat den oven niet explodeerd 🙄

De rest van de “werkweek” is niet op voorhand bezet.. maar dat vult zichzelf meestal wel. En zo nu en dan nen avond niets te doen is zo ook wel ne keer leuk. En die clubs waar de finnen zo graag naartoe gaan zijn niet zo direct iets voor mij… om te beginnen al door de muziek die ze daar draaien.. ook nog door de prijzen voor drank. Maar ik heb den indruk dat er veel studenten zijn die er zo over denken.. kotfeestjes zijn hier vréé populair. En al dat ge moet hebben is iemand die gitaar kan spelen voor een beetje sfeer. 🙂

In ‘t weekend probeer ik meestal te gaan zwemmen, maar ik moet toegeven dat dat de laatste keer al belange niet zo goed niet meer ging als anderhalve maand geleden 🙁
Voor de rest is het meestal hetzelfde liedje als tijdens de week… ‘s avonds is er meestal wel ergens iets te doen en overdag vooral lang uitslapen en dan als er nog tijd is effe den toerist gaan uithangen in ‘t stad of ne keer in één van de vele gigantische parken gaan rondlopen, want ook hier begint de lente langzamerhand door te dringen 😀

En voor diegene die het nog niet wisten: ik ga midden mei voor een dikke week naar Estland en Polen voor een paar dagen zeilen met studenten uit gans europa en dan nog een paar dagen Krakau.

Posted in Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin