Home // Erasmus Helsinki 2007 // Algemeen // High Society party

High Society party

Zo veel is er de afgelopen dagen niet gebeurd aangezien dat ik redelijk moet doorwerken aan mijn thesis momenteel, maar ik heb wel de TISI van dinsdag moeten missen. Anton, nen duitser, had een uitnodiging voor een Juhannus feest op de Duitse ambassade op dinsdag, maar vermits hij zelf ging hiken naar het noorden, heb ik die dan maar overgenomen… ge zou voor minder! Azo een deftig feestje op een ambassade met gratis eten en drinken (goeie wijn btw) naar believen (en dat in Finland) en al dat high society volk dat ge ne keer kunt bezien. ‘k moest wel een nieuwe broek gaan kopen, want op de uitnodiging stond dan wel casual kledij, maar de casual kledij van die mensen is voor mij toch iets wat minder casual. Eerst gaan shoppen dus, en achteraf gezien had het misschien niet gemoeten want er waren nog andere studenten aanwezig, en hoewel die er ook wel serieus uitstaken met hun jeans, ik had er tenminste niet alleen uitgestoken 🙂
Tarja Turunen trad er op btw… dat is de ex-zangeres van nightwish. Prachtige stem, maar haar nieuwe genre ligt mij niet zo erg… wat mij betreft had ze beter bij nightwish gebleven. Ze was trouwens beter dan hun nieuwe.
Voor de rest was dat wel een toffe aangelegenheid… iets dat de meeste mensen normaal niet te vaak in hun leven zullen meemaken, hoewel ene keer wel naar meer smaakt 😉 Ik heb er wel niet al te veel met de high class gemengd, maar die waren dan meestal ook duits of fins, niet bepaald mijn sterkste talen…

Kevin, nen amerikaan, had trouwens een secretaresse van op zijn school uitgenodigd – waarom is mijn nog altijd een raadsel – en dat was achteraf gezien niet bepaald een goed idee. Ze kon – zoals de meeste finnen trouwens – niet al te goed inschatten hoeveel ze kon drinken zonder volledig wasted te worden… het gevolg laat zich raden, toen we richting bus gingen moest ze ondersteund worden door 2 man om toch maar niet om te vallen. Tot overmaat van ramp moesten de taxi’s aan het centraal station ze dan nog niet hebben ook! Blijkbaar hadden ze schrik dat ze ging overgeven in hun auto.. dat is dan wel te begrijpen, maar hoe kom je dan ooit thuis als je te zat bent en iemand je in een taxi wil dumpen…

Ik kijk trouwens al uit naar Juhannus, het zonnewende of midzomer feest. De meeste finnen gaan dan naar hun cottages op het vaste land, en voor zij die in Helsinki vast zitten, meestal toeristen of andere buitenlanders is er het traditionele feest op Seurasaari. Ze steken er hun vuren aan en er is ook volksdans en een trouwpartij… midzomer is in Finland trouwens de meest populaire trouwdatum. En diegene die niet trouwen hebben ook zo hun plannen… het aantal geboortes 9 maanden na juhannus ligt een pak hoger dan normaal… 🙄

Posted in Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin