Home // Erasmus Helsinki 2007 // Algemeen // Leven gaat weer verder

Leven gaat weer verder

Ondertussen al wel weer een tijdje terug van mijn uitstapje naar Polen… moest er iemand die dit leest ooit op erasmus naar Finland, Estland of Polen gaan, het is niet te missen. (Meer info op: Academianavigatio) Hier is er nog een overzicht van de beste (publieke ๐Ÿ˜‰ ) foto’s die genomen zijn.
Polen is een prachtig land en de mensen die ik heb leren kennen waren stuk voor stukken toffe gasten.. en maskes natuurlijk. Meer dan 75% was van het vrouwelijke geslacht… en toch is er genen ene boot gezonken!

Zot feestje met live folkband..

Zot feestje met live folkband..

Het meest memorabele van de 10 dagen was toch wel een echt pools volksfeest met een poolse band die volksliedjes zong. We hadden eigenlijk puur geluk dat we werden uitgenodigd om mee te eten en dansen. (den drank moesten we wel zelf voorzien) Hoewel ik (en de meeste andere cruise deelnemers) niet echt veel van de teksten verstonden bracht dat de sfeer er toch wel goed in. Er was zelfs een beroemde pools volkszanger die daar toevallig was en een paar liedjes zong voor een publiek van nog geen 100 man!
Iets minder mijn ding was wel de Poolse wodka… dat is gewoon niet te drinken. Maar we hadden er nen goedkope en afschuwelijk zoete gevonden in de supermarkt die wel redelijk te drinken was.. zo goed zelf dat je het als water kon drinken. Maar een half uurtje later werd dan pijnlijk duidelijk dat het zeker geen water was ๐Ÿ˜‰ Ik heb die nacht voor de zekerheid maar op het dek geslapen samen met een Franรงaise die duidelijk ook beter gewend was aan wijn. Voor de rest kan ik mij niet echt specifieke details voor de geest halen, maar daar zit de wodka misschien ook voor iets tussen. De foto’s spreken ook voor zich!

Ook nog heel memorabel, maar dan op een andere manier, was het bezoek aan het concentratiekamp Auswitch 1 en Auswitch Birkenau. En ook krakau en warschau zijn zeer mooie steden.
Moest het mogelijk zijn, dan zou ik volgend jaar zeker opnieuw willen meegaan, maar tja, dan zou ik al met de vlieger naar Helsinki of Talinn moeten om vandaar de bus naar Polen te nemen.. en dat in het midden van het Belgisch schooljaar. In Finland is dat zo niet direct een probleem, maar het Belgisch systeem is op dat gebied veel minder tolerant vrees ik.

En ja dan terug aankomen in Helsinki en bij het afscheid – waarschijnlijk voorgoed – met wie nog over was van de cruise kreeg ik toch wel tranen in mijn ogen.

De “thuiskomst” was al niet veel beter. De meeste erasmus studenten stonden op het punt Finland te verlaten en ik had zojuist een week vol afscheid feestjes gemist. Gelukkig blijven mijn kot genoten tot in juli of juni en ook een paar andere studenten die ik hier ken blijven nog een tijdje, maar in de buurt loopt zeker veel minder volk rond.
Ook op school, toen ik daar maandag toekwam was niemand over. Op mijn verdieping werk ik nu alleen, in principe niet zo erg, lekker rustig, maar zelf het restaurant is hier nu gesloten, en dat is wel wat ambetanter…

Godzijdank gaat TISI (Tremendously Intelligent Social Initiative) voorlopig tenminste nog door. We zijn wel een paarleden kwijt, maar er zijn genoeg finnen en een paar erasmus studenten over om het toch nog tot de zomer te kunnen doorzetten. Maar tjah, een week lang elke dag afscheid nemen weegt op het gemoed.
Nu is iedereen die niet voor eind juni vertrekt toch al wel weg denk ik, dus kunnen we nog 3 weken genieten voor de volgende afscheidsgolf…. waar ik jammer genoeg deel van zal uitmaken ๐Ÿ™

Ondertussen is het hier ook wel prachtig weer. Voor ik vertrok begon de natuur pas te ontluiken, maar ondertussen is alles mooi groen en staat alles in bloem. We halen nu soms al 20 graden en hebben zelf al een ware hittegolf van 25 graden meegemaakt โ—

Ach ja, mijn ouders zijn ook nog ne keer op bezoek geweest en ze brachten een mooie voorraad Belgische bieren voor onze bier avonden mee en ook nog een paar goeie flessen wijn… vรฉรฉl goedkoper om dat zelf te importeren ๐Ÿ˜‰ We zijn naar Talinn geweest, en dat is toch ook wel een mooie en goed bewaard gebleven oude stad. Zo een beetje vergelijkbaar met Brugge en Krakau.
Nog iets dat ons daar is overkomen en dat ik jullie zeker niet wil onthouden: We bezochten een kerktoren en moesten ticketten kopen. De vrouw aan de kassa wees naar mijn pa en vroeg ‘Is he an old man?’ ๐Ÿ˜€ Blijkbaar kregen gepensioneerden korting, maar de manier waarop ze dat vroeg was wel fantastisch! ๐Ÿ˜†

Heb al genoeg geschreven denk ik… toch geen kat die mijn berichten gans leest dus zal het hier maar bij laten.

Posted in Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin