Home // Erasmus Karlskrona 2009 // Middle of Nowhere..

Middle of Nowhere..

Welcome to the Middle of Nowhere… erghhh… Welkom in Karlskrona 🙂

Veel verschil maak ‘t eigenlijk ni zenne.. vergeleken met Helsinki is ‘t niet veel meer dan een gehucht.. vergelijkbaar met dendermonde zo een beetje.

Een gigantisch plein in ‘t midden van de stad, naar ‘t schijnt het 2de grootste in Europa, na het Rode Plein in Moskau, heel wat overblijfselen van de machtige militaire haven die het ooit was en een groot deel van de stad is erkend als UNESCO werelderfgoed, maar veel te doen is iets gans anders.. Een paar winkelstraten een een winkelcentrum, daar blijft het zowat bij. Een paar cafes en nog minder studentencafes – die overigens allemaal om 0300 dicht moeten. Mooi is het zeker, maar vanuit het perspectief van een pas gearriveerde student die geen woord Zweeds spreekt lijkt het allemaal nogal klein.. 🙂

Voor mijn inkopen is er nen Lidl, Willyis en met de bus kan ik ook nog naar een groot Winkelcentrum à la Wijnegem. ‘k heb ondertussen er alles da k nodig heb gekocht, en zo duur was het nu ook weer niet.. sommige zaken bij de rode kruis winkel gehaald, maar ‘t meeste moest ik toch nieuw aankopen.

Trouwens over bussen gesproken.. ‘t is hier zeker geen Helsinki met dag en nacht openbaar vervoer en ook de frequentie in de avond valt tegen (er is wel een eperkte nachtbus), maar het is nu ook weer geen België. Wat eigenlijk het meest opvallend is is het soort bussen dat hier rijden: ‘t zijn sprekende bussen van Mercedes. Bij haltes wordt door een computer telkens de lijn en bestemming door luidsprekers aangekondigd en dan het raarste: die buigen! Als ze stopt aan een halte daalt de rechterzijde van de bus telkens zodat de instap op hetzelfde niveau komt als de stoep.. daar gaat al da geld dus naartoe, want bepaald goedkoop is het lokaal openbaar vervoer hier ook weer niet. Ik vermoed dat dat redelijk normaal is voor zo een uitgestrekte regio.. De trein en de lange afstand bussen vallen wel goe mee..

Anyways, blijkaar heb ik mijn aankomst weer just getimed.. ik kom toe juist tijdens ne winterprik.. Vorig jaar geen sneeuw; den dag na mijn aankomst lag alles dichtgesneeuwd.. 🙄

En er mag dan wel nen BTH campus vlakbij zijn, meestal moet ik naar Ronneby, daar zit mijn supervisor namelijk (en eigenlijk het ganse departement) en dat is 20m op den trein en met wandelen erbij toch 35-40 minuten onderweg.. ook niet alles als het vriest. 🙂

Op zich valt het hier op Minerva nog wel mee.. het langste dat ge buiten moet zijn is als ge naar ‘t ander gebouw moet en dat is 20s door de sneeuw 🙂

Ik heb trouwens ook wat foto’s van Minerva (‘t complex waar ik woon) en karlskrona in ‘t algemeen:

En ik denk dat dat genoeg is voor ene post.. veel meer is er ook niet te vertellen 😀

Posted in Erasmus Karlskrona 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin