Home // Erasmus Karlskrona 2009 // Tot ziens België…

Tot ziens België…

Maandagavond viel achter gezien nog goe mee..
Ok, we waren er veel te vroeg en hebben veel te veel sandwidches gemaakt, om nog maar te zwijgen van de overvloed aan snacks, maar uiteindelijk kwam er toch nog volk opdagen..
gelukkig maar, anders hadden we al onze drankbonnekes zelf moeten opdoen! Zelfs nog onverwacht bezoek ook.. werkmens Stieven vereerde ons, arme studenten, met zijn aanwezigheid 🙂 In ‘t vervolg zouden we er waarschijnlijk wel beter aan doen te vermelden dat we broodjes voorzien hadden… bijna iedereen had al gegeten en wij zaten daar met een paar dozijn broodjes!
Anyways, ik weet niet hoe het geeindigt is want ik moest een paar uur later al in Zaventem staan dus ben er dan maar vroegtijdig tussenuit geknepen.

Een snelle douche en een paar slaaplose uurtjes later stond ik dan op zaventem. Iedereen die mij een beetje kent weet wel hoe goed ik met ochtends overweg kan dus ik zal de details maar achterwege laten.. Tot ziens ouders, tot ziens België en door paspoort controle… 
Over de vlucht zelf val ook niet veel te zeggen.. behalve dan dat er niet veel mensen even zot zijn als mijzelf: het vliegtuig zat nog niet voor den helft vol! Nuja zeker genoeg plaats dus, maar da maakt ook al ni veel uit want Brussel-Kopenhagen is just lang genoeg om in slaap te vallen en rap terug wakker te worden voor de landing. Die landing was trouwens nogal onrustwekkend.. als ge nog maar een tiental meter boven de grond zit verwacht ge namelijk ergens land te zien, maar ‘t enige dat er te zien was was zee.. Die luchthaven ligt dus vlak bij de zee en al niet veel hoger ook.. ‘t is te hopen voor die Denen dat de zeespiegel niet al te veel gaat stijgen!
Ik moet we zeggen dat het  een deftige luchthaven is.. veel drukker dan zaventem, maar dan kan naturlijk ook liggen aan het feit dat het nu al wel een veel menselijker uur is. Veel niet Denen ook: Hollanders Duitsers en nu al veel Zweden…véél te véél shops ook.. 

Op de luchthaven kon ik direct de juiste trein pakken tot in Karlskrona.. nen direct! Wel ja… direct.. ge zit er toch nog meer dan 3 uur op en ‘t is ook maar 3 waggonnen lang dus zoveel moet ge er u ook ni van voorstellen. Vanop de luchthaven tot in Malmö zat hij stampvol, maar dan liep hij langzaam leeg en na een uur had ik zo ver ‘t gevoel da ‘k den enige was die er nog op zat… recht richting the middle of nowhere! 
Zo nu en dan als we in de buurt van een grote stad kwamen was er effe wel weer wat meer volk, maar die moesten telkens maar 1 of 2 stations ver.. den enigste die zo zot was om er tot het einde op te zitte was mijzelve dus.. In Kristianstad kreeg ik trouwens ver nen attack want den trein vertrok terug in de richting waardat ie vandaan kwam!.. zorgen voor niets blijkbaar want het was een eindstation à la Antwerpen Centraal weer den trein in de omgekeerde richting uit moet.

Het mocht dan wel lijken alsof die treinrit eeuwen duurde, ge ziet wel iets van het zweedse landschap.. het winterse landschap want het lag er allemaal wit bij en op alle plassen een dikke laag ijs. (Waarom moest ik toch ook weer het koude noorden kiezen..?!?)
Anyways.. die Zweden op het platteland moeten toch erg afgelegen leven.. zonder nen auto geraakt ge zo op ‘t eerste zicht nergens.. zelfs voor effe naar uwen buur te gaan hebt op zijn minst ne fiets nodig! Maar dat heeft natuurlijk ook weer zijne positieve kant: ge woont en leeft echt in de natuur, niet zomaar een klein stukske groen dan ge uwen “hof” kunt noemen, maar bossen en weiden.. Voor de gemmiddelde vlaming die zijn kort gemaaid stukske gazon met tuinkabouter wil misschien een nachtmerrie, maar voor de iets minder bekrompen natuurliefhebbers een ware veraseming.. Hoewel de Zweden er nogal zorgeloos mee om lijken te gaan.. ge ziet welwat achtertuintjes die bij ons direct een bezoekje van de milieupolitie zouden mogen verwachten..

Eenmaal aangekomn in Karlskrona is het muts op, handschoenen aan, alle ritsen toe en uitstappen in een diepvries. De aangegeven temperatuur lijkt nog niet zo erg, maar Karlskrona is een havenstad.. met de bijbehorende “verfrissende” zeewind. De zoute zeelucht die je aan de Belgische kust hebt mis ik hier wel..
Anyways met een kleine via google maps afgedrukte kaart richting het kantoor van Karlskronahem (de lokale gemeenschappelijke huisvestingsmaatschappij) om mijn sleutel op te halen en mijn eerste maand huur te betalen.. en hopen dat alles in orde is voor 3 uur want dan sluiten ze.. 
Uiteindelijk allemaal geen probleem dus op ‘t naar de volgende uitdaging: mijn kot vinden.. Dat was niet bepaald een eenvoudige taak: ik dacht ik zal de bus pakken en aan de chauffeur vragen waar da ‘k moet afstappen, maar daar begon het al wat minder vlot te gaan.. de chauffeur zijn engels was niet bepaald foutloos en ik ben dus uiteindelijk 3 haltes te vroeg afgestapt… dus nog een half uur mijn google maps kaartje volgen en met mijn bagage zitten zeulen tot ik op de campus kwam, maar daat was ‘t nog niet gedaan! 
Het onderste gedeelte bestaat uit universiteitsgebouwen die ondertussen al dicht waren en erboven is het een warboel van bedrijfsgebouwen.. en ergens daartussen ligt een studentenblok! De details zal ik jullie besparen, maar de verlossing kwam pas een half uur later toen ik een Zweedse studente tegen het lijf liep die in de zelfde blok woont en medelijden kreeg met nen half bevroren doler.. 

Den blok lijkt zo op een typisch Zweeds gebouw met langs buiten rood geschilderde houten muren. Zo zijn er 2 rond een binnenplaats met BBQ plaats en een vlaggemast waar een piratenvlag in wappert. Fotos zal ik later nog eens proberen te posten.
Mijn kamer is niet te groot, niet te klein, maar nogal leeg.. ‘k zal allen zelf moeten gaan inkopen: van potten en pannen tot een kopkussen en een douchegordijn.
Ik heb 2 kookplaatjes op mijn kamer en zelfs een klein eigen wasmachine.. in de gemeenschappelijke ruimte staan zetels, nen TV en een deftige keuken met 2 ovens. 

Anyways mijne post is al lang genoeg ik zal proberen om later een wat meer te schrijven over Karlskrona zelf en eventueel ook fotokes posten..

als ik da WP ding deftig aan de praat krijg tenminste.. 🙄

Posted in Erasmus Karlskrona 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Highslide for Wordpress Plugin